Selecteer een pagina

Het is Juli 2015 als ik benaderd word om een herinneringsquilt te maken.

Mijn eerste reactie was, dat ga ik niet doen, maar ik heb een oproep gedaan en nog 5 lieve dames hebben zich gemeld om een deel van hun vrije tijd en kunnen aan mij gegeven.

Zo is in overleg een ontwerp ontstaan, waar wij mee aan de slag zijn gegaan. Het heeft zijn tijd geduurd, want soms vond ik het wel moeilijk om er mee bezig te zijn.

Eind december 2016 was de top gereed en kon gequilt worden, door slecht weer en vakanties was de quilt in april helemaal gereed.

Anne Kipping, van Maple Leaf Quilting uit Zuthen heeft er veel moeite voor moeten om haar mooi gequilt te krijgen, want spijkerbroeken, broeken met veel zakken, rokken en t-shirtjes waren in deze quilt verwerkt.

Zo is de quilt begin mei opgehaald. Ik hoef niet te zeggen welke reactie ik kreeg, hieronder staat de reactie van de man die in juli 2015 met het verzoek kwam vermeld. Deze reactie heeft hij enkele weken geleden geplaatst op mijn fasebook pagina.

Natuurlijk kan ik jullie de foto niet onthouden.

Het was een eer om het te mogen doen.

De dames die geholpen hebben wil ik hierbij nogmaals bedanken.

Almut, Atie, Ellen, Francella en Marianne, jullie zij keien.

========================================================

Circa 2 jaar geleden kwam ik tijdens een werkproject terecht bij M-own Quiltshop in Hernen. Daar raakte ik tijdens mijn werkzaamheden in gesprek met de eigenaresse, mevr. Marian V Kerkhof.
Ik liep destijds met het idee om van alle kleding van Hanneke een soort deken te laten maken voor Lorenzo zodat hij een mooi aandenken zou hebben aan zijn geliefde overleden moeder.
Ik vroeg Marian of zij belangstelling had om zoiets in opdracht te maken maar helaas gaf ze aan dat zij zich alleen richt op de verkoop van materialen. Ze vroeg mij wel naar het achterliggende en aangrijpende verhaal en dat raakte haar dusdanig waarop zij zei dat ze in haar omgeving op een Quilt-forum zou kijken of er iemand belangstelling had om zoiets voor Lorenzo te maken. De respons van belangstellende was enorm groot waarop Marian de regie volledig in handen nam en als een bouwuitvoerder te werk ging.
Lorenzo mocht op internet een mooi patroon uitzoeken. Samen met Lorenzo en Hanneke’s moeder Tilly brachten we de kleding naar Hernen waar we gezamenlijk een duidelijk ontwerp en samenstelling afspraken.
Er werd ons wel gevraagd om geduld te hebben, want er zouden circa 6 personen uit heel Nederland in hun vrijetijd aan meewerken en deze mensen deden dat puur vanuit de liefde van hun hobby en het aangrijpende verhaal van het voor hun volledig onbekende jongetje Lorenzo die veel te vroeg zijn geliefde moeder op tragische wijze was verloren.
In deze twee jaar kregen we af en toe een update incl. een afbeelding van de vooruitgang. Het was prachtig om te zien met hoeveel respect er aan werd gewerkt.
Na bijna twee jaar kregen we een prachtige deken van 2,5 x 2,5m geleverd. Iets wat een enorm mooie geschiedenis en herinneringen draagt van een prachtige lieve dochter/moeder/vrouw!!! Ieder stukje stof heeft een verhaal, een aankooplocatie en nog meer herinneringen.

Wij willen alle mensen die aan dit project/kunstwerk hebben meegewerkt echt van harte bedanken.
Maar vooral deze ontzettend lieve mevrouw Marian van Kerkhof van M-Own Quiltshop uit Hernen, van harte bedankt voor het creƫren van een unieke prachtige tastbare herinnering voor mijn zoontje Lorenzo. Iets waar hij nog vele jaren troost in kan vinden.

========================================================