Selecteer een pagina

Ja, zeg, hebben jullie dat ook wel eens, ik wel. Maandag 3 dec 2018 was voor mij een dag met een paar bijzondere randjes. Er zaten al 2 randjes om deze dag, maar daar gaat het niet over, maandag kwam er een bijzondere randje bij.

Eigenlijk begint het verhaal van deze dag al in augustus, toen ik met mijn familie op fietsvakantie was in Noord Holland.

Tijdens een pauze in de haven van Enkhuizen, zag ik op de kade een mevrouw, haar naam mag ik noemen, Marjan, zitten met een mooie tas van Vlisco stoffen. Ik zou Marian niet zijn, dus een gesprek was zo gemaakt. ik zei dat ze een mooie tas had gemaakt.

“Nee hoor”, was haar antwoord, “die heb ik Rwanda gekocht, toen ik er op vakantie was. Deze tassen worden in Rwanda gemaakt door vrouwen, ik moet eigenlijk zeggen, moeders, die een kind met een handicapt hebben”. Omdat haar man uit Rwanda afkomstig is en hun dochter daar woont, gaan ze regelmatig naar Rwanda.

Op de laatste 2 foto’s die ik toegevoegd heb, gaat over de stichting waar deze moeders door geholpen worden.

Nou om en lang verhaal kort te maken, zei ik dat ik ook wel zo’n tas wilde, je steunt er een goed doel mee. Ze wilde er wel eentje voor mij meenemen en dan zou ze de tas wel komen brengen. Gegevens uit gewisseld en na zeker een kwartier/half uur geklets te hebben ging ik weer naar mij groep die intussen lekker aan de fris zat.

Gaat vorige week de telefoon, Marjan, of ik haar nog kende, natuurlijk, zo’n gesprek als toen vergeet je niet zo gauw. Ze was terug van Rwanda en had mooie tassen en andere spulletjes meegenomen en wilde aankomen om ze te laten zien. Maandag 3 dec. kon ze wel, maar wist nog niet hoe laat. Zondag belde ze weer, maandag iets voor 06.00 uur ging ze met de trein en zou rond 09.00 uur in Wijchen zijn.

Dan voel je wel heel klein en heel speciaal hoor, dat een mevrouw, waar je 1 maal mee hebt gesproken, zo vroeg op pad gaat om jou te bezoeken. Ze is bijna de gehele dag gebleven en hebben het heel gezellig gehad, ik heb voor de winkel natuurlijk een paar tassen van haar gekocht, super zijn ze.

De tassen zijn a.s. zaterdag tijdens een kerstmarkt in de Rigterhof in Grootebroek ook te koop, van 10.30 uur tot 16.00 uur. De Rigterhof, Rigterhof 9, 1613SJ, Grootebroek.

 

Marjan, de broek die zij hier draagt, is ook gemaakt van Vliscostof.